10. jan. 2012

SRCE


 Nijaz SALKIĆ


Bosna i Hercegovina država u obliku velikog srca. U početku srce zvano Bosna bilo je istinski čitavo i zdravo. Vremenom se u njega naseliše uljezi koji učiniše sve da ga razbole. Kada im u dugom vremenu to nije uspjelo s vremena na vrijeme činiše genocide. Srce zvano Bosna i Hercegovina je sada oboljelo i zatrovano. Bosansko srce kroz povijest preživjelo puno operacija od dušmanskih nadriljekara. Dušmani u njemu živješe, nikada ga ne zavolješe već ga svjesno trovaše i čerečiše samo da ga ne bude.
Najkrvaviju operaciju izvedoše 'doktori' poslani preko rijeke Drine i Save koji podijeliše srce na dva dijela. Od tada  naše srce podijeliše u nenormalnoj želji da Bosna i Hercegovina ne bude jedno  veliko srce. Polovica srca je trenutno genocidom opoganjena i zatrovana komora koja guši drugi, zdravi(ji) dio velikog srca.
Helem naše srce Bosna i Hercegovina nazor kuca. Doktori genocidaši i njihovi asistetnti mu ugradiše bajpas i načiniše veliku pregradu.  Imamo i 'doktore' s kamenjara koji se pripremaju za ugradnju još jednog bajpasa.
Sinovi i kćeri velikog bosanskog srca, pomozimo da se izliječi naše tisućljetno srce. Zajedno pronađimo najbolje hirurge pritom ne žaleći velike novce.  Borimo se da  čim prije odstranimo kancerogene tvorevine iz manje polovine bosanskog srca našega. Neka se svi umni ljudi udruže u marifetluku i pameti te pomognu svako na svoj način da što prije srce zvano Bosna i Hercegovina konačno ozdravi i nanovo čisto i zdravo zakuca.
Upamet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar