20. jan. 2010

ČELIĆ-HUMANITARNI KONCERT ZA SAMRU MUJANOVIĆ

Nijaz SALKIĆ
U ponedjeljak je u Čeliću je održan najavljeni koncert zabavne muzike. Ciljanio održavanje ovog druženja je  prikupljanje novčane pomoći oboljeloj djevojčici Samri Mujanović iz Ratkovića.  

U tamnom vilajetu kako neki dušmani vole kazati za našu domovinu Bosnu su zasvijetlili mladi entuzijasti i domoljubi; članovi administracije portala Čelić Online,  Dževad Suljević, Ermin Avdić i Admir Hasandžiković. Nisu se štedjeli mladići i volonteri: Edin Suljević, Dino Islamović, Jasmin Smajić, Elvis Jašarević, Dženan Mešić i Nedim Mujić. Veliki doprinos da sve prođe besprijekorno su dali  članova KUD ''Mladost'' Čelić: Asmir Čitaković, Jasmin Abdurahmanović i Muamer Mešić.

Zanimljivo je vidjeti te hladne ponedjeljkove večeri različite uzraste muškaraca, žena, mladića, djevojaka, djece koje je udružila želja da pomognu humanitarnom pozivu za ozdravljenje Samre Mujanović. Lično nisam veliki ljubitelj zabavne muzike kao i mnogi drugi posjetioci sa prostora općine Čelić. Zanimljivo je bilo vidjeti nene, djede, tetke, amidže, strine kako prate »tamburanje« omladine. Kod svojih kuća bi prebacili puljku na svom TV-u ili radio aparatu kada bi zasvirala neka od ovih i sličnih pjesama.

Ovako su u ponedjeljak grijani domoljubljem i humanošću poslušali svu omladinu koja je koncertrirala svoje komade i pjesme. Prema izvještaju čelićkog portala »http://celiconline.blogspot.com«,  koncert je odgledalo  300 osoba (prodano oko 480 karti) nastupili su svi izvođači koji su i bili najavljeni: Arman Morankić, »Kontrast Bend« ( Mire Golić i Mirza Morankić), »PTT Bend« ( Toni Uglješić, Tarik Hukičević i Pero Đokić) i Bend ''Svijetla Tačka'' ( Muamer Mešić, Jasmin Abdurahmanović i Asmir Čitaković). Program je trajao oko 3 sahata i imao je sadržaja za sve uzraste.



Ukupljen je  oko 1432 KM. Šta reći na kraju? Dobar je naš narod. Dobri Bošnjani su humani, lijepi, pametni, džometli, sažaljivi i pružene ruke. Jedino treba znati sa našim ljudima. Trebamo dobre vođe koji će ih pravilno voditi, pitati, slušati i obavještavati o svemu što se organizuje i koliko se ukupi.


Upamet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar