22. feb. 2010

VREMEPLOV-DOGODILO SE U MJESECU FEBRUARU U VRAŽIĆIMA

Sabrao: Nijaz SALKIĆ


Umrli  u februaru
·       10.02. 2005., Bešić Hajro (Šemsudin)
16.02. 2005., Slomić Himzo
24.02. 2005., Alić Sabrija
on 26 02 : 16:04  Posted by abdullah  Category: Vrazici iz sahata u sahat   Comments: 0
·       U Brčkom je umro Ismet Ibrahimović (Korajac) poslije kraće bolesti. Ismet je inače najviše svog života proveo u Vražićima. Svi su ga poznavali kao bezazlenog i prijatnog insana. Narod ga je hranio, odijevao i obuvao. Spavao je često ondje gdje se zadesio a pred smrt su mu priredili postelju u vražićkoj kotlovnici zdravstvenog doma. Ismet je ukopan u Brčkom a dženazi je prisustvovalo i nekoliko džematlija iz Vražića. Rahmet duši Ismetovoj!

·       Novi blog na inernetnom nebu
Na internetu se pojavio prvi blog sajt o našim lijepim Vražićima, dobro bi bilo da pogledate ovaj sajt! Vražićani cijelog svijeta Vrazici iz sahata u sahat dana 09 02 2006 - 22:59:38


·       Sinoć je u 76. godini umro Alić Ibrahim zvani Brajčin. Rahmetlija je rođen 1930. u Vražićima gdje je proveo sav svoj dunjalučki život. Bio je to tih, miran i dobar čovjek i vjernik. Većinom smo ga kao djeca zapamtili nasmijana i vedra lica. Živio je u naselju Hukljevac. Starije generacije Vražićana su ga upamtile po njegovoj vještini pravljenja gumenih opanaka "Brajčinovaca". Dženaza je klanjana iza ikindije namaza ispred vražićke džamije a ukopan je na vražićkom mezarju "Lipe". Rahmet duši Ibrahimovoj da mu se Uzvišeni smiluje i oprosti grijehe. Porodici sabri džemil.

·        Danas je proučen kelimei tevhid rahmetli Sabriji Aliću, iza podne namaza. autor: abdullah u Vrazici iz sahata u sahat dana 22 02 2006 - 20:34:32 By: Hakija ef.


·       U Vražićima u mahali Ramići, preselio je Omerčević (Hasan) Emir, zvani Mike, rođen 1975. godine u Vražićima. Dženaza je u petak, 29. februara iza ikindije namaza. Rahmet duši Emirovoj a njegovoj porodici sabri džemil! Iz Vražića, Hakija ef. Muminović

·       Danas u četvrtak, 14. februara, preselio je h. Fikret Fejzić iz Vražića. Dženaza će se obaviti u petak 15. februara 2008., iza ikindije namaza. Rahmet hadžiji Fikretu a porodici sabri džemil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar