16. jan. 2012

DEFINISANJE I BOJAZAN


Nijaz  SALKIĆ



Nad Bošnjacima i muslimanima nekadašnje Jugoslavije izvršeno je 10 genocida. Kao što je znano pod genocidom se podrazumijeva, definira namjerno ubijanje ljudi zbog njihove pripadnosti nekoj rasi, vjeri, naciji ili čak političkoj stranci ili bilo kojoj drugoj društvenoj skupini, također podupiranje takvih težnji koje dovede do akcije se smatra genocidom. Jedan od najtežih genocida počinjenih u Evropi, upravo je na prostorima Bosne i Hercegovine.
Genocid u Bosni i Hercegovini su izvršili pripadnici jedne nacije s namjerom da se uništi jedan narod i jedna vjera u granicama nezavisne države Bosne i Hercegovine. Na genocidu je nastao Entitet Republika Srpska koji u svojim temeljima i zidovima ima preko 200.000 ugrađenih a ubijenih Bošnjaka-muslimana, izmasakrirane djece, izmrcvarenih pa ubijenih staraca i i silovanih i ubijenih žena. To je Entitet u kome se svake godine u Banjaluci slavi genocid gdje se skupljaju vjerske, političke i ideološke vrhuške iz polovice okupiranog dijela Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
    U Bosni i Hercegovini je zavladala paraliza u politici, ekonomiji, napretku, kulturi i moralu. Prošlo je skoro 20 godina od najvećeg genocida u Evropi od završetka drugog Svjetskog rata. Evropa (evropski intelektualci i političari) izuzev dvije tri poštene moralne veličine, svi šute i odobravaju, neki čak i pomažu da se dovrši i cimentira najveća genocidna građevina u Evropi, Republika Srpska. Za Evropu nije nikakvo čudo, njih ne boli što narod u Bosni i Hercegovini još uvijek krvari i živi u getu. Najgore u cijeloj tragediji je da šuti Bošnjačka politička vrhuška u Sarajevu.
   U Bosni se izgleda mire sa sudbinom i govore da je Bosna šapatom pala.
  
Da li je baš?
   
 Upamet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar