29. feb. 2012

BOSNA I HERCEGOVINA JE JEDNA


Nijaz SALKIĆ



Bosna je sveta zemlja. To je vakuf koji se ne može prepisati niti prenijeti ni na opancima preko Une, Neretve a ponajmanje preko Drine. Bosna je vakuf koji niko ne smije pokloniti a najmanje prodati ,jer Bosna i Hercegovina ima svoju Vakufnamu a ona Bošnjaka, svoga Muteveliju. Vakufnama se čuva na rafama i u seharama u svim bosanskim kućama od Drine do Une i od Save do Neuma.

Hercegovina i Bosna nije tapija došljaka sa Durmitora, niti uljeza iz Zagreba, a ponajmanje prišleka iz Beograda i Podgorice. Bosna je svoja i bosanska oduvijek i zauvijek. Herceg Bosna je nedjeljiva i nipošto se nesmije (do)pustiti podjela na entitete i etnitete, jer Bogami kad se  iz zraka pogleda, u  Bosni i Hercegovini se ne vide granice ni na sarajevskoj Dobrnji, niti  lidži, a ponajmanje iznad Sarajeva na izletištu na Palama.

Bože pomozi onima koji vide granice u Bosni i Hercegovini i koji dragu nam Bosniu dijele i pregrađuju, da progledaju, daj im pameti u glave tvrdoglave! Onima koji  i pored 200.000 ubijenih i pola miliona osakaćenih  ne progledaju, Svemoćni Bože, podaj im granice u njihovim glavama, pa ih smjesti Svemoćni Bože u sve svijetske Jagomire, Sokolce, Popovače i ostale ludare i buhare širom dunjaluka.

Upamet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar