25. nov. 2009

DAN NAŠE NAJDRAŽE

Nijaz SALKIĆ


CRKO' SVAKO KO U BOSNU DIRA


Evo ga tu je još jedan dan sjećanja. Dan kada su u Varcar Vakufu domoljubi, dobri Bošnjani osvježili i muhurlejsali, opečatili i potvrdili državnost tisućljetne postojanosti naše domaje Bosne, Bosnie, majke i avlije za sve dobronamjerne. Bosna je vaik bila zelena oaza i Domovina za pitome, za dobre, za kućevne, za džomete, za graditelje, a ne azginaste i  za hašarijaste, za kavgadžije, a dahabetile ne za katile. A bilo je svakakvih što se doseliše i nastaniše u našoj Domaji.  Harali su takvi,  otimali, prisvajali a mislili da su Bosanci i Hercegovci. Jedan od takvih bilesim i stihove pisa i psihijatrom se prozva i vođom ga zvaše. Kakav je bio i Haga je dopo'. Dok ovo pišem ima ih i ovog trenutka koji bi da otimaju, pripajaju, referndumišu i čereče našu Domaju.

Zašto neki Bosanci ne vole domaju Bosnu?
Odgovor leži u postupanju nekih čelnih ljudi u Parlamentu, Vladi i Predsjedništvu naše Domovine koji dolaze iz privremeno okupiranog dijela Bosne i Hercegovine. Tako na obilježavanju Dana Državnosti član Predsjedništva iz entiteta koji je nastao na genocidu veli, da » nije uputio čestitku za 25. novembar,  jer Dan Republike BiH kao praznik zakonski ne postoji..«. Nije to nikakvo čudo ako se zna od koga dolazi to saopćenje. Kako će neko voljeti našu Domaju Bosnu ako su se na danas otetoj zemlji svi svojski borili oružjem, podlošćum mržnjom, ubistvima civila i nevinih, genocidom, lažima i lukavstvom sve od 1992-1996., da Bosne ne bude.

Neka ih, ničija nije do sabaha...
Ako ne dođu do pameti i ako neće da  poštuju »visokog predstavnika« u Bosni, ima onaj Najveći i Najviši, koji će svim ubicama, palikućama, lopovima, i progoniteljima suditi i na ovome svijetu  a dahabetile nakon ponovnog proživljenja. Ne treba zaboraviti da Bosne ima danas, ma koliko to dušmani, katili, etnički čistači mislili i nadali se da Bosna nejma i da će je nestati. Bosna nakon dužeg vremena ima kakvu takvu državu, ima svoju zastavu, svoj grb, parlament i državne institucije. Od tog svega najvažnije je da ima patriota, ima Bosna bolan Bosna pametne mlade i školovane Bosance i Hercegovce svih vjera i nacija koji vole domaju Bosnu. Fašizmu će inšaAllah odzvoniti. Nije davno bilo kada se upotrebljavala parola »Smrt fašizmu«,  parola koja mi je kao djetetu ponekad i dosađivala. Sada shvatam da to džaba nije bilo i da je treba i danas upotrebljavati s vremena na vrijeme. Zato, Smrt fašizmu-sloboda Bosancima i Hercegovcima!


Neka nam živi Bosna i Hercegovina!

Ni komentarjev:

Objavite komentar