27. dec. 2010

DETEKTOR


Nijaz SALKIĆ


Detektor je sprava pomoću koje otkrivamo nešto što je za okice nevidljivo ili za naše uši nečujno. Detektora je izumljeno haman za sve oblasti života i rada. Eto ima detektor metala, detektor magnetnih i nemagnetskih nečistoća, detektor alkohola, detektor dima, detektor droge, detektor radar, detektor faznog kuta, detektor uređaja za prisluškivanje, detektor za otkrivanje radara, detektor sudara atoma, detektor pokreta, detektor plina, detektor požara, detektor isticanja, detektor zvijezda, detektor raslahdih fluida, detektor za traženje zlata, detektor novca, bilesi ima i detektor laži.
       Bože Dragi, da mi je doživjeti da se otkrije još detektor za otkrivanje ljudstva, insanstva, čojstva i poštenja, ma kupio bih tu spravicu pa makar kredit otplaćiv'o deset godina.
       Zamislite, dođem ti ja na mjesto đe se ljudi okupljaju pa iz meraka tajno po istilahu pritisnem na svojoj detektorskoj spravici dugme đe piše 'pravi čojk'. Hodam od osobe do osobe selamim se i rukujem a ona spravica svaki put lagahno pisne kad ruku stisnem pravom čojku.

        Eh, da mi je to dočekati!
Upamet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar